05.07.2020, 07:53

Ситуація в районі ООС: 10 ворожих обстрілів, поранений український воїн

Донбасс, ООС

На Донбасі в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. За минулу добу, 4 липня, озброєні формування РФ 10 раз порушили режим припинення вогню.

Противник застосував заборонені мінськими домовленостями 122-мм артилерійські системи, а також 120-мм і 82-мм міномети. По українським позиціям окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовані ворожі обстріли:

- в районі населеного пункту Новотошківське, тричі - з 122-мм артилерійських систем, 120-мм і 82-мм мінометів, а також автоматичних станкових гранатометів;

- поблизу населених пунктів Орехово і Кримське - з 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Катеринівка - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти вели обстріл:

- поблизу населених пунктів Павлопіль і Гнутове - з гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Пищевик - з великокаліберних кулеметів, стрілецького та снайперської зброї.

Українські воїни відкривали прицільний вогонь, застосовуючи чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 4 липня українські захисники знищили трьох і поранили ще трьох загарбників.

З початку поточної доби збройні формування РФ два рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник відкривав вогонь з 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів на підступах до населеного пункту Павлопіль. Також з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета окупанти обстріляли українських захисників поблизу Мар'їнки.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.