08.07.2020, 16:33

Харківщина готова надати тимчасове житло постраждалим в результаті пожеж на Луганщині

Ольга Романец | Всі новини автора
лесные пожары на Луганщине

Постраждалих в результаті лісових пожеж на Луганщині готові тимчасово розмістити в Харківській області. В офісі президента підтвердили дану інформацію.

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер, передає Час Пік з посиланням на "Суспільне".

Він зазначив, що мова йде про місцеві благодійників, які висловилися за таку ініціативу. Однак тип житла буде залежати від кількості постраждалих.

"Ми визначимося. До мене вже звернулися деякі благодійники, які готові розмістити людей за власні кошти. Це, швидше за все, будуть спонсори", - сказав він.

Раніше в офісі президента підтвердили, що Харківщина готова надати тимчасове житло для жителів, постраждалих в результаті пожеж населених пунктів Луганщини.

Нагадаємо, 6 липня, на Луганщині в околицях Сєвєродонецька виникла пожежа хвойного лісу. Вогонь спалахнув одразу в п'яти місцях. Попереду на шляху вогню виявилися два села - Осколонівка і Боброво.

Вчора, 7 липня, в результаті сильних поривів вітру масштаби лісової пожежі в Луганській області збільшилися. Вогонь підійшов до селищ Вовче і Смоляниново.

За попередньою інформацією поліції, в селі Смолянинове в результаті пожежі повністю згоріла 22 житлових будинки, ще 58 будинків пошкоджено.

Крім того, вогнем знищено 80% дачних будинків на дачному масиві біля озера Вовче.

Читайте також: Лісова пожежа на Луганщині: ГСЧС евакуює місцевих жителів - відео

Проблеми "Лісічанскводоканал": Гайдай запропонує шляхи вирішення до кінця тижня

У поліції повідомили деталі про п'ять загиблих в лісових пожежах на Луганщині