09.07.2020, 07:53

На Донбасі 14 ворожих обстрілів за добу, загинув український воїн, ще троє поранені

Донбасс, ООС

На Донбасі в результаті ворожих обстрілів загинув один військовослужбовець ЗСУ, ще троє українських воїнів отримали поранення.

Окупанти продовжують обстрілювати позиції ВСУ в районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі. За минулу добу, 8 липня, озброєні формування РФ 14 раз порушили режим припинення вогню, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник відкривав вогонь:

- поблизу населеного пункту Мар'їнка, двічі - з гранатометів різних систем;

- в районі населеного пункту Авдіївка - з 120-мм та 82-мм мінометів, а також кулеметів та стрілецької зброї;

- поблизу населених пунктів Старогнатівка та Опитне - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовані ворожі обстріли:

- поблизу населених пунктів Хутір Вільний та Орехово - з 120-мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів;

- в районі населеного пункту Новолуганське - з 82-мм мінометів;

- в районі населеного пункту Новозванівка - з 82-мм мінометів, а також з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Зайцеве - з автоматичних станкових гранатометів, а також задіяв БПЛА для скидання гранатометного пострілу.

Крім того, російсько-окупаційні війська з автоматичних станкових гранатометів обстріляли житлові будинки місцевих жителів селища Зайцеве. В результаті були пошкоджені шиферна покрівля даху, розбиті склопакети двох вікон, пошкоджено стелю та стіни коридору житлового будинку. Жертв і поранених серед цивільного населення немає.

Українські воїни, застосовуючи чергові вогневі засоби, пригнічували ворожу активність. За даними розвідки 8 липня українські захисники поранили двох окупантів і знищили один автомобіль типу "Тигр".

З початку поточної доби збройні формування РФ активності не проявляли.

Заходи щодо відображення і стримування збройної агресії РФ здійснювалися в умовах, коли частина армійських резервів зі складу Об'єднаних сил задіяні в ліквідації масштабної лісової пожежі в Луганській області.

Нагадаємо, смертоносна пожежа на Луганщині забрала життя 5 осіб і майже повністю знищила село Смолянинове.