19.07.2020, 16:20

Треба поспішити: Як в Лисичанську відключити квартиру від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання

отключение квартиры от центрального отопления

Для жителів Лисичанська, які бажають відключити свою квартиру або нежитлове приміщення від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання, в міськраді надали інформацію щодо порядка та строків проведення відповідних робіт.

Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства надало інформацію для жителів Лисичанська, які бажають відключити свою квартиру від мереж ЦО і ГВП, повідомляє Час Пік.

В якому випадку можна відключити квартиру від мереж ЦО і ГВП

Питання відключення від мереж централізованого опалення регулюється Порядком відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 липня 2019 №169.

Відповідно до п.1 розділу ІІІ Порядку, власники квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаного до ЦО та ГВП, мають право відокремити (відключити) свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ГВП у разі, якщо на день набрання чинності Законом України "Про житлово-комунальні послуги" не менше як половина квартир та нежитлових приміщень цього будинку відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, та влаштувати систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання) у такій квартирі чи нежитловому приміщенні.

Інформацію про перелік багатоквартирних будинків, у яких не менше ніж половина квартир та нежитлових приміщень відокремлена (відключена) від ЦО та ГВП, відповідно до п.2 розділу ІІІ Порядку, виконавець відповідних комунальних послуг КП "Лисичанськтепломережа" повинен розмістити на офіційних веб-сайтах органів місцевого самоврядування.

Коли можна відключити квартиру від мереж ЦО і ГВП

Відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП здійснюється у міжопалювальний період не пізніше ніж 1 жовтня у спосіб, що не перешкоджає постачанню теплової енергії та гарячої води до інших квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, приєднаних до централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Куди звертатися при бажанні відключити квартиру від мереж ЦО і ГВП

Для відділення (відключення) від ЦО і ГВП власник квартири або нежитлового приміщення багатоквартирного будинку звертається до органу місцевого самоврядування з письмовою заявою у довільній формі із зазначенням причини відділення (відключення) та надає інформацію про намір пристрою системи індивідуального теплопостачання (опалення та / або гарячого водопостачання ) такої квартири або нежитлового приміщення.

Розгляд питань щодо відключення споживачів від систем теплопостачання виконує постійно діюча Комісія для розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж ЦО (теплопостачання) та постачання гарячої води.

Які документи необхідно надати

Для відділення (відключення) квартири або нежитлового приміщення власник забезпечує розробку проекту відділення (відключення) квартири або нежитлового приміщення від централізованого опалення та гарячого водопостачання, який виготовляється у відповідності з державними будівельними нормами і правилами таповинен забезпечити ізоляцію транзитних стояків, а також, в разі необхідності, перенесення транзитних стояків.

При необхідності власник забезпечує виготовлення проекту установки системи індивідуального теплопостачання (опалення та / або гарячого водопостачання) в такій квартирі чи нежилому приміщенні, виготовленого відповідно до державних будівельних норм і правил.

Взаємодія з виконавцями комунальних послуг

Крім того зазначаємо, що для виконання робіт по відділенню (відключення) від ЦО і ГВП власник квартири або нежитлового приміщення повідомляє виконавця відповідної комунальної послуги та виконавцям робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води про своє рішення щодо відділення (відключення) від ЦО і ГВП шляхом подання письмової заяви в довільній формі, в якій зазначається наявність підстави для такого рішення і додається копія виписки з протоколу Комісії.

Роботи по відділенню (відключення) від мереж ЦО і ГВП здійснює організація з відповідною ліцензією. Після завершення робіт по відділенню (відключення) квартири або нежитлового приміщення від ЦО і ГВП складається відповідний акт про відділення (відключенні) квартири / нежитлового приміщення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води (4 шт.) По одному:

- для власника,

- для представника виконавця комунальної послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води,

- для виконавця робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та гарячої води,

- для іншого суб'єкта господарювання в разі притягнення його власником для виконання робіт по відділенню (відключення).

Такий акт підписується присутніми під час відділення (відключення) власником квартири або нежитлового приміщення та представником виконавця комунальної послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, представником виконавця робіт з обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання гарячої води, а також іншим суб'єктом господарювання в разі притягнення його власником для виконання робіт по відділенню (відключення).

Після підписання акту виконавець відповідної комунальної послуги повідомляє власника про перегляд умов або розірвання договору про надання послуг.

Більш детальну інформацію можна отримати в Управлінні по виконанню політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства за адресою: м Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 49.

]]>]]>Читайте останні новини Лисичанська у своєму смартфоні в додатку ]]>Час Пік]]>