22.07.2020, 19:50

Головні події Лисичанська: хроніка за 22 липня

Ольга Ранська | Всі новини автора
Лисичанск

Основні події Лисичанська, що відбулися сьогодні, 22 липня, в одній статті: дізнайтеся, як жителі міста відреагували на дорогу "тусовку" на території лікарні "Сольве", чим закінчилося розслідування нещасного випадку на шахті "Привільська", а також коли буде зроблена чергова спроба провести засідання міської ради.

Скандал у Лисичанську: як сприйняли дорогу "тусовку" на території лікарні "Сольве" жителі міста

Днями в Лисичанську на території бельгійської лікарні "Сольве" відбулося лазерне шоу під відкритим небом. Після того, як в соцмережах з'явилася інформація про проведений захід, місцеві жителі висловили своє ставлення до організаторів вистави і самого шоу.

Жителі Лисичанська розкритикували як саму виставу, яку назвали "бенкетом під час чуми", так і дії організаторів, які заради одноразової акції знищили на території лікарні багаторічні плодові дерева, від яких тепер залишилися лише пеньки.

Зокрема, Марина Погорєлова написала у Facebook про "бенкет під час чуми". Вона поставила пряме запитання, для кого була організована "свого роду" тусовка "за 300 тисяч гривень" в місті, де реально чимало проблем з водопостачанням, дорогами і безробіттям.

Крім того, активісти, які протягом багатьох років борються за збереження бельгійської спадщини в Лисичанську відхрестилися від своєї участі в даному заході. Про те, як вони відреагували, а також гнівні коментарі лисичан детальніше читайте тут.

Груповий нещасний випадок на шахті "Привільнянська": ГУ Держпраці завершило розслідування

Фахівці Головного управління Державної служби України з питань праці в Луганській області завершили розслідування групового нещасного випадку на шахті "Привільська" ПАТ "Лисичанськвугілля".

Комісія, утворена наказом ГУ Держпраці в Луганській області, провела спеціальне розслідування групового нещасного випадку з тяжкими наслідками, який стався з працівниками відокремленого підрозділу "Шахта "Привільська" ПАТ "Лисичанськвугілля" у ніч на 29 червня поточного року

Слідством встановлено, що 28 червня 2020 року у м. Привілля у відокремленому підрозділі "Шахта Привільська" ПАТ "Лисичанськвугілля" при виконанні робіт з проведення вентиляційного ходку сталося раптове обвалення порід покрівлі.

Роботи виконували двоє працівників дільниці №1. Внаслідок обвалу перший працівник отримав травму правої ноги, другий -  травму, несумісну з життям. Докладно про результати розслідування читайте в статті.

Чергова спроба: у Лисичанську запланована сесія міської ради

У Лисичанську вже кілька місяців не проводяться сесії міськради через неявку депутатів від "Опозиційного блоку". У четвер, 23 липня, буде зроблено чергову спробу провести засідання.

На сайті Лисичанської міської ради опубліковано відповідне розпорядження міського голови Сергія Шиліна. Засідання чергової сесії Лисичанської міської ради сьомого скликання відбудеться 23 липня 2020 р.о 14.00 в залі засідань міської ради.

На розгляд міської ради винесено 36 питань, серед яких:

  • передача в державну власність ліній електропередач.
  • виділення коштів на фінансову підтримку ЛКСП "Лисичанськводоканал" та узгодження інвестиційної програми ЛКСП "Лисичанськводоканал" на 2020 рік,
  • повернення в комунальну власність автотранспорту.
  • внесення змін та доповнень до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» на 2020 рік
  • і багато інших, важливі для міста питання.

Про те, чи відбудеться завтра сесія міської ради, читайте на нашому сайті.

Правоохоронці встановили особи бойовиків, які вбили генерала Радієвського під час звільнення Лисичанська

Прес-служба прокуратури Луганської області повідомила про те, що встановлені особи бойовиків, які розстріляли генерал-майора Олександра Радієвського та інших нацгвардійців під час звільнення Лисичанська в липні 2014 року. Серед злочинців-двоє громадян Росії.

За версією слідства, 23 липня 2014 року учасники збройних підрозділів «Схід-13» і «Сибір» утворили засідку на підступах до міста. В ході наступальної операції підрозділів Нацгвардії України при звільненні Лисичанська учасники НЗФ РФ почали ворожу атаку із застосуванням снайперської, стрілецької та автоматичної зброї. Подробиці розслідування читайте в статті.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>