23.07.2020, 16:24

Швейцарія виділить 1,4 мільйона франків допомоги для Донбасу: на що підуть кошти

Ольга Романец | Всі новини автора
Гуманитарная помощь Донбассу

Швейцарія виділить 1400000 франків гуманітарної допомоги на очистку води для жителів Донбасу. Крім того, передані 17 вантажівок гуманітарної допомоги, в яких хімікати, реагенти, засоби особистого захисту і апарати для очищення води.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Так, Володимир Зеленський і президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Зоммаруга під час поїздки на Донбас відвідали комунальне підприємство "Компанія" Вода Донбасу ", яке забезпечує питною водою близько чотирьох мільйонів жителів Донецької області.

З 2014 року підприємство неодноразово обстрілювали незаконні збройні формування, через що періодично припинялося постачання води.

За словами Зеленського, важливою стала гуманітарна допомога з боку Швейцарії, оскільки десятки тисяч тонн хімічних реагентів для очищення, установки для знезараження питної води та багато іншого дозволили запобігти гуманітарній катастрофі в Донецькій області.

Зеленський заявив про нову швейцарської програми співпраці з Україною на наступні три роки, згідно з якою на потреби комунального підприємства в 2020 році виділено 1400000 швейцарських франків.

Також передбачається вдосконалення роботи водопроводу для зменшення залежності від території, де тривають бойові дії, та впровадження енергоефективних технологій.

Крім того, планується встановити нові насоси, що допоможе зменшити енергоспоживання в 1,5 рази.

"Сьогодні з мадам президентом Соммаруга зустріли ще 17 вантажівок. У п'ятнадцяти - необхідні хімікати і реагенти. Один доставить засоби особистого захисту в центральну лікарню Слов'янська. Ще один - апарати для очищення води в Волновахи і Маріуполь", - написав Зеленський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Читайте також: Заслужив репутацію сировара, який робить натуральний продукт. Історія Едуарда Харлан

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>