26.07.2020, 15:45

Повне та всеосяжне припинення вогню на Донбасі: Хомчак зробив заяву

Марина Началова | Всі новини автора
прекращение огня

Прес-служба Генерального штабу Збройних сил України оприлюднила заяву головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака стосовно припинення вогню на Донбасі, передає Час Пік.

Хомчак зазначає, що Збройні Сили України, як ніхто інший розуміють ціну миру, вже виміряного тисячами життів, і роблять все для його досягнення.

"Другий день поспіль працюю в районі проведення операції Об’єднаних сил і задоволений ходом підготовки до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування.

Ще раз наголошую на тому, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України у разі не лише наступальних, але й провокативних дій , проведення диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури", - підкреслив Хомчак.

При цьому, за його словами, Збройні Сили України готові дати належну відсіч противнику у разі порушення домовленостей, для чого створені відповідні додаткові резерви.

Хомчак закликав не піддаватися керованим провокаціям, гібридним проявам паніки, зберігати спокій та об’єднуватися довкола свого Війська та своїх захисників.

"Збройні Сили України завжди будуть віддані присязі Українському Народові і сподіваюсь, що дана наймасштабніша фундаментальна спроба забезпечити глобальне перемир’я, дасть можливість нашим політикам та дипломатам, зміцнюючи обороноздатність держави, рухатися далі задля досягнення довгоочікуваного миру", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, сторонам Тристоронньої контактної групи вдалося домовитися щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 27 липня.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>