09.08.2020, 09:51

Проведення місцевих виборів на Луганщині: яке рішення прийняла ЦВК

выборы луганская

30 липня 2020 ЦВК звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій - обласних військово-цивільних адміністрацій щодо надання висновків про можливість організації підготовки і проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

7 серпня 2020 на ЦВК надійшла інформація про виборчі дільниці, утворені на території територіальних громад (населених пунктів) Донецької і Луганської областей, на яких місцеві вибори не проводяться, а також про виборчі дільниці, на яких можливо або неможливо здійснювати організацію підготовки і проведення місцевих виборів, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ЦВК.

Проаналізувавши інформацію, надану Донецькою і Луганської ВЦА, ЦВК дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад цих областей і відповідних сільських, селищних, міських голів.

При цьому ЦВК наголосила, що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію.

Таким чином, на території Луганської обалсті, за рішенням ЦВК, неможливе проведення виборів в 8 ОТГ Сєверодонецького і Щастинського районів. Більш детальної інформації в ЦВК поки не надали.

Однак, редакції Час Пік з власних джерел стало відомо, що в перелік територіальних громад Луганської області, на території яких неможливо провести місцеві вибори, входять Лисичанська та Сєвєродонецька громади.

Крім того, ЦВК прийняла до відома висновок Луганської ВЦА про те, що на території Новоайдарської селищної громади Щастинського району Луганської області на частині виборчих дільниць, зокрема, № 440265, 440266, 440271, 440272, 440277, неможливо здійснювати організацію підготовки і проведення місцевих виборів .

У Донецькій області була встановлена ​​неможливість проведення виборів в 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів.

Читайте також: Проведення виборів в Лисичанську і Сєвєродонецьку під загрозою? ЦВК отримала від ЛОДА важливий лист

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>