13.08.2020, 07:59

Житель Одеської області захворів на сибірку

Житель Одесской области заболел сибирской язвой

Житель села Фараонівка Саратського району Одеської області потрапив до лікарні з підозрою на сибірку. Лабораторний центр підтвердив діагноз.

Госпіталізований чоловік займався заготівлею туш, лікарі вважають, що заразитися він міг під час роботи. Про це повідомив заступник директора лабораторного центру МОЗ в Одеській області Сергій Дементьєв, передає Час Пік.

Під час проведення епідрозслідування встановлено, що 3 серпня у хворого піднялася температура, а на гомілці з'явився фурункул, який перейшов в виразку. 7 серпня чоловік звернувся до сімейного лікаря.

11 серпня референс-лабораторія Центру громадського здоров'я України методом ПЛР виділила ДНК сибірки.

Фахівці обласного лабораторного центру та Госпотребслужби роблять необхідні кроки для того, щоб не допустити поширення захворювання. У Саратському районі працює спецкомісія зі співробітників Держпотребслужби та медиків.

Фахівці проводять протиепідемічні заходи в осередку зараження. Організовано медичний контроль за контактними особами.

Перед госпіталізацією чоловік контактував з п'ятьма членами своєї сім'ї. Фахівці взяли у них аналізи. Всі виявилися здорові і зараз отримують профілактичне лікування.

МОЗ нагадує, що сибірська виразка не передається від людини до людини, однак, не виключається зараження через грунт або предмети, забруднені збудником.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: