13.08.2020, 17:00

У Мінську затримали співробітників "Восток SOS", знайти яких не можуть вже добу

восток сос

Вчора, 12 серпня, в столиці Білорусі були затримані члени громадської правозахисної організації "Восток SOS" Костянтин Реуцький і Євген Васильєв.

Місцезнаходження затриманих, як повідомила дружина Костянтина Олександра Дворецька, невідомо, передає Час Пік з посиланням на "Донбас Суспiльне".

Олександра розповіла, що питанням пошуків займається посольство України в Білорусі, однак поки безрезультатно.

"Не можуть їх знайти. Пробують посольство України в Білорусі отримати доступ в СІЗО КДБ для того, щоб дізнатися, можливо, вони там знаходяться. Тому що зараз вони там, де збирають учасників подій затриманих, в цих ізоляторах тимчасового тримання, немає, не знайдено поки ", - говорить дружина Реуцького.

Організація "Восток SOS" опублікувала відкриту заяву, в якій говориться, що затримання відбулося близько 17:40 біля Площі Перемоги в Мінську. У заяві також підтверджується відсутність зв'язку з Реуцьким і Васильєвим і висловлюється стурбованість їх долею.

"Затримання відбувалося з застосуванням надмірної сили і очевидно призвело затриманим тілесні ушкодження і шкоду здоров'ю. Зараз місцезнаходження Євгена і Костянтина невідомо, зв'язок з ними відсутній. З огляду на зафіксовані факти масштабних порушень прав людини, які відбуваються в Білорусі в останні дні, очевидно непропорційне і незаконне застосування сили з боку правоохоронців, ми глибоко стурбовані долею наших колег, збереженням їх здоров'я і життя ", - повідомляють в "Восток SOS ".

Читайте також: "Білоруського спецназу більше немає": колишні військові запустили жорсткий флешмоб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк