23.08.2020, 13:05

"Дістали поборами!": Обурені жителі Лисичанська обговорюють "шкільну корупцію"

Возмущенные жители Лисичанска обсуждают "школьную коррупцию"

З наближенням 1 вересня крім радості, що діти нарешті зможуть піти в школу, нормально вчитися та спілкуватися з вчителями та однокласниками, у батьків з'являються нові проблеми і новий "головний біль".

З наближенням 1 вересня все частіше у соцмережах батьки школярів обговорюють насущні проблеми, повідомляє Час Пік.

Однією з проблем, стала довідка, яку учням необхідно принести 1 вересня в школу. У лікарнях збираються величезні черги з дітей та батьків, які намагаються встигнути дістати заповітний "папірець".

І хоча в МОЗ пояснили, що далеко не всім необхідно пройти медогляд до 1 вересня і є категорії дітей, яким можна це зробити пізніше, в лікарнях батьки з дітьми продовжують "штурмувати" кабінети.

Ще одним "головним болем" для батьків стали списки, в яких зазначено, що необхідно здати в школу кожній дитині. Батьки обурені, що завжди щороку в школу потрібно щось "нести та здавати".

Мова йде не тільки щодо предметів гігієни, меблів, штор, техніки та інш., але й про гроші, які батьки щорічно здають на ремонт класів та школи.

Лисичанськ не став винятком. Жителі міста в соцмережах повідомляють про ті ж проблеми.

Нещодавно цю тему підняла в одному з місцевих паблік мешканка Лисичанська. Судячи з коментарів, для жителів міста це одне з наболілих питань.

"Не знаю какими постановлениями МОЗа предусмотрено, что каждый ребенок должен обеспечить учреждение, в котором находится, но это Ооочень выгодно!!!! Вопрос!!!??? С каждого ребенка столько паперових рушникiв... Вы ими что собираетесь делать??? Папье Маше?

Больницы и Школы! Достали поборами!!!!

Да... И ещё!!! А что детям во время учебного года из собранных "скарбlв" достанется?))..."*, - написала мешканка Лисичанська на своїй сторінці в Facebook.

Її пост активно коментують лисичане. Багато хто відкрито називають такі дії з боку керівництва навчальних закладів "поборами та корупцією". Відзначають, що така практика стосується не тільки шкіл, але й дитячих садків.

За коментарями видно, що лисичанам "наболіло". Ось деякі з висловлювань:

* Мова та орфографія орігіналу збережені.

Возмущенные жители Лисичанска обсуждают "школьную коррупцию" Возмущенные жители Лисичанска обсуждают "школьную коррупцию" Возмущенные жители Лисичанска обсуждают "школьную коррупцию" Возмущенные жители Лисичанска обсуждают "школьную коррупцию" Возмущенные жители Лисичанска обсуждают "школьную коррупцию" Возмущенные жители Лисичанска обсуждают "школьную коррупцию"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк