29.08.2020, 07:58

Святкування Рош га-Шана у 2020 році в Умані неможливе, - Зеленський

Зеленский на презентации Стратегии развития Черкасской области на период 2021-2027 гг.

Святкування єврейського Нового року Рош га-Шана (18-20 вересня) в Умані за традиційним сценарієм неможливе через ситуацію з коронавірусом COVID-19.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у виступі на презентації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2021-2027 рр., повідомляє Час Пік.

"Звичайно, в цьому році поширення коронавирусу вносить свої корективи. Нещодавно у мене була зустріч з лідерами єврейських громад з усієї України і не тільки з України. Ми абсолютно солідарні в тому, що святкування Рош га-Шана в Умані в цьому році не може відбутися за традиційним щорічним сценарієм для безпеки, здоров'я та життя людей. Я впевнений, що всі це розуміють.

Віримо, що зовсім скоро ми повернемося до нормального життя, а Україна та Черкаська область гостинно відкриє свої обійми всім гостям", - сказав Зеленський.

Він подякував усім за підтримку і розуміння в цій складній ситуації.

Нагадаємо, Зеленський побував з робочою поїздкою в Черкаській області, в ході якої представив нового голову Черкаської ОДА Сергія Сергійчука. Сергійчук - виходець з СБУ. Він працює в спецслужбі з 1996 року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк