03.09.2020, 07:55

Під час ліквідації пожежі на Луганщині постраждали двоє українських військовослужбовців

пожар луганская

За минулу добу, 2 вересня, на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Неприцільним пострілом з підствольного гранатомета противник намагався спровокувати українських воїнів на ділянці фронту поблизу Мар'їнки, передає Час Пік з посиланням на прес-центр ООС.

Військовослужбовці ООС вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат в результаті ворожого пострілу немає.

З початку поточної доби, 3 вересня, в смугах відповідальності українських бригад обстрілів з боку супротивника не зафіксовано. Режим тиші зберігається в повній мірі.

Паралельно з виконанням бойових завдань, підрозділи зі складу ООС і інших складових сил оборони локалізують масштабні лісові і степові пожежі на Луганщині, які були спровоковані противником.

Так, в районі Станиці Луганській вогнем охоплено понад двісті гектарів лісостепу, в районі населеного пункту Лобачеве пожежа займає площу близько 950 гектарів.

До боротьби з вогнем на Луганщині притягнуто майже 600 чоловік особового складу та 84 одиниці інженерної та автомобільної техніки підрозділів ЗСУ та ДСНС. У населених пунктах Зайцеве і Новолуганське пожежа вже ліквідована.

Під час гасіння пожежі двоє військовослужбовців зі складу ООС отримали термічні опіки.

Читайте також: На Луганщині знову сильна пожежа: робота ДСНС ускладнюється поривчастим вітром
 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк