08.09.2020, 17:50

На Луганщині перевірили об’єкти, на яких зберігається селітра: на Северодонецький "Азот" перевіряючих не пустили

Марина Началова | Всі новини автора
азот

Після трагедії в Бейруті, що сталася на початку серпня і призвела до численних людських жертв, спричинених вибухом аміачної селітри, Президент України Володимир Зеленський дав доручення Кабінету міністрів провести оцінку стану поводження в країні з небезпечними матеріалами та вжити заходів щодо запобігання подібних надзвичайних ситуацій.

Впродовж серпня-вересня фахівці ГУ ДСНС України у Луганській області та ГУ Держпраці у Луганській області провели позапланові перевірки об’єктів, розташованих на території області, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС Луганщини, передає Час Пік.

Проводилися перевірки таких об'єктів: виробництва №2 Рубіжнянського казенного хімічного заводу «Зоря», виробництва №2 ТОВ НВП «Зоря», ТОВ «Торговий дім «Агрохім», ТОВ «Новоферт». Щодо техногенної та пожежної безпеки ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот», на території якого виробляється та зберігається аміачна селітра, то представники підприємства не надали можливості перевірочній комісії провести перевірку вище вказаного об’єкту.

Загалом же, за результатами перевірок, які здійснили представники державного нагляду (контролю), деяких посадових осіб суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності, щодо інших приймаються відповідні рішення.

Дивіться ще: Дали жару: заграва з сєверодонецького "Азоту" ледь не засліпила жителів Лисичанська (фото і відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк