16.09.2020, 16:42

Де мешканці Луганщини заражаються COVID-19: директор обласного лабораторного центру розповів про епідемічну ситуацію

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

На Луганщині сьогодні у значного відсотка хворих на пневмонію виявляється коронавірусна інфекція. Велика частина виявлених хворих прибула з непідконтрольної території.

Про епідеміологічну ситуацію в області та вжиття заходів щодо запобігання розповсюдження захворюваності на COVID-19 у проєкті "Луганщина на часі" телекомпанії "СТВ" розповів заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов, передає Час Пік.

За словами Жданова, зараз в області в середньому виявляється 174 випадки COVID-19 за тиждень, і 75,4% цих людей прибули з тимчасово непідконтрольної території. Це літні люди, які прибули на підконтрольну територію для вирішення якихось своїх питань, вони здавали ПЛР-тести і виявилися хворими.

Жданов зазначив, що 30% хворих - це контактні з уже виявленими хворими. Серед хворих COVID-19 великий відсоток людей, які хворі на пневмонію: якщо на середину серпня було в стаціонарах 30-38 осіб з пневмонією, то вчора - 78. Це люди похилого віку, пневмонія у яких протікає дуже важко. Жданов повідомив, що всі хворі на пневмонію обстежуються методом ПЛР, і у 18% таких пацієнтів підтверджується коронавірус.

Раніше повідомлялося, що COVID-19 на Луганщині забирає життя і ставить нові антирекорди, житель Лисичанська помер від коронавірусу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк