21.09.2020, 09:40

Коронавірусний тупик: у Сєвєродонецьку немає можливості проводити ПЛР-тестування

пцр

У розпал пандемії COVID-19 жителі Луганської області зіткнулися з нестачею витратних матеріалів на проведення ПЛР-тестувань.

У Сєвєродонецькій поліклініці вивісили оголошення про те, що 21 вересня забір біоматеріалу для проведення ПЛР-тестування проводиться не буде через відсутність витратних матеріалів, повідомляє Час Пік.

З усіх питань щодо відновлення збору біоматеріалу медики "порадили" звертатися в Департамент охорони здоров'я ЛОДА або до керівництва ДУ "Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України".

больница

Однак дзвінок до Департаменту охорони здоров'я ЛОДА не приніс результатів. Установа відразу перенаправила на відділ охорони здоров'я Сєверодонецької міськради (тел. 40551), а там, в свою чергу, відправили до приймальні поліклініки в Сєвєродонецьку (тел. 06452 48760).

Утворилося хибне коло: з приймальні знову направили до Департаменту охорони здоров'я ЛОДА, пояснюючи це відсутністю мобільних бригад і тим, що поліклініка просто надає приміщення для забору аналізів.

Як пояснили в Луганске обласному лабораторному центрі, питання потрібно задавати саме в поліклініці, так як вони відбирають аналізи і доставляють в лабораторію.

У зв'язку з цим, на даний момент дізнатися, коли ж з'являться реагенти, не представляється можливим.

Читайте також: З понеділка Лисичанськ і Сєвєродонецьк - в "жовтій" зоні карантину: які обмеження будуть діяти

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк