21.09.2020, 15:12

У Луганському обласному лабораторному центрі зробили заяву щодо тестування на COVID-19 в області

Марина Началова | Всі новини автора
коронавирус

У Луганському обласному лабораторному центрі пояснили ситуацію з тестами на COVID-19 в області після появи у ЗМІ інформації про припинення проведення безоплатного тестування методом ПЛР.

Прес-служба установи опублікувала заяву, що вірусологічна лабораторія Центру виконує безкоштовно всі дослідження методом ПЛР, які передбачені Стандартом надання медичної допомоги, затвердженими наказом МОЗ України від 17.09.2020 р № 2122: пацієнтам з підозрою на COVID-19, хворим на пневмонії, з тяжким гострим респіраторним синдромом, хворим на інши гострі респіраторні вірусні інфекції з метою диференціальної діагностики, контактним особам при появі симптомів, які не виключають COVID-19 та особам, у яких при проведенні досліджень методом ІФА виявлено IgA, IgM, IgG.

Необхідність проведення дослідження визначає сімейний лікар або лікар стаціонару. Відбір та доставка матеріалу для дослідження проводиться закладами охорони здоров’я, що надають медичну допомогу. ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» не проводить відбір зразків для дослідження.

Вірусологічна лабораторія Центру забезпечена достатньою кількістю тест-систем і додаткових матеріалів для проведення ПЛР-тестів, крім того постійно здійснюються додаткові закупівлі, заявили в установі.

Раніше у Сєвєродонецькій поліклініці вивісили оголошення про те, що 21 вересня забір біоматеріалу для проведення ПЛР-тестування проводиться не буде через відсутність витратних матеріалів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк