26.09.2020, 07:27

Катастрофа Ан-26: 26 вересня у Харківській області оголошено День жалоби

В Харьковской области 26 сентября объявлен День траура

У Харківській області 26 вересня оголошено Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, який розбився під Чугуєвом під час виконання навчально-тренувального польоту. Наразі відомо про 25 загиблих.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер видав розпорядження про оголошення 26 вересня Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі військового літака Ан-26 під Чугуєвом, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Харківської ОДА.

"Оголосити в Харківській області 26 вересня 2020 року Днем жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26. У День жалоби на всій території області приспустити Державний Прапор України на всіх будівлях органів державної влади, державних підприємств, установ та організацій і розмістити на ньому траурну стрічку. Рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити аналогічні заходи", - йдеться в розпорядженні.

26 вересня рекомендовано скасувати проведення розважальних заходів та спортивних змагань, керівникам телеканалів та радіостанцій пропонується внести відповідні зміни до програм передач.

Нагадаємо, у Харківській області на 530 км траси "Київ-Харків" ввечері 25 вересня поруч з дорогою впав та загорівся військовий літак Ан-26. На борту літака були члени екіпажу, курсанти та офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба. Станом на 23:59 25 вересня відомо про 25 загиблих.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, на місці події працюють прокурори військової прокуратури Харківського гарнізону та слідчі Державного бюро розслідувань. Тривають першочергові слідчі дії. Обставини та причини авіакатастрофи встановлюються.

авиакатастрофа самолета Ан-26 ВС ВСУ авиакатастрофа самолета Ан-26 ВС ВСУ авиакатастрофа самолета Ан-26 ВС ВСУ авиакатастрофа самолета Ан-26 ВС ВСУ авиакатастрофа самолета Ан-26 ВС ВСУ авиакатастрофа самолета Ан-26 ВС ВСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк