03.10.2020, 08:38

Ситуація у Лисичанську повністю контрольована: Заїка розповів про ліквідацію наслідків НС

Ситуация в Лисичанске

У Лисичанську 2 жовтня керівник військово-цивільної адміністрації міста Олександр Заїка провів прес-конференцію щодо ситуації, що склалася у місті, в результаті погіршення погодних умов та пожеж. Чиновники відзвітували, що було зроблено для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

У прес-конференції взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства Віталій Сахань, директор ЛКСП "Лисичанськводоканал" Юрій Явтушенко та начальник Лисичанського РЕМ Антон Панченко, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ВЦА м. Лисичанськ.

Олександр Заїка зазначив, що до ліквідації наслідків ситуації, що склалася в результаті пожеж, були залучені 60 військовослужбовців Лисичанського військового комісаріату, співробітники ДСНС, а також працівники комунальних підприємств, аварійні бригади яких, зараз переведені на цілодобовий режим роботи. 

"Кожен об’єкт загоряння було обстежено мною особисто. Пожежі могли виникнути як внаслідок засухи, так і не виключені факти підпалу. Особисто був присутній на ліквації пожежі на ВНС "Лісова дача", де частково були знищені вогнем лінії електропередач. Обладнання насосних станцій не постраждало. Також разом із Юрієм Явтушенком взяли участь в ізолюванні 5 балонів з хлором, нажаль, порожні балони знищив вогонь", - сказав Олександр Заїка.

Внаслідок пожежі в ніч з 30 вересня на 1 жовтня пошкоджено наступні об'єкти ЛКСП "Лисичанськводоканал":

1. ВНС "Білогорівська": обрив кабелю 200 м та пошкоджено 4 електроопори. На ранок 2 жовтня електромережі та водопостачання відновлено.

2. ВНС "Лісова Дача 1 підйом": обрив мереж електропередачі 200 м, та пошкодження кабелю високої напруги (замінено 12 м), відновлено пошкоджений траверс на лінії електропостачання, на даний час вживаються заходи щодо відновлення водопостачання південної частини міста Лисичанськ від ВНС "Лісова Дача 1 підйом".

Також внаслідок пожежі знищено дах ВНС "Лісова Дача 1 підйом" та будівлю хлораторної. Знищено склад хлору та господарські будівлі ВНС "Лісова Дача 1 підйом".

Як зазначив директор ЛКСП" Лисичанськводоканал " Юрій Явтушенко, до вечора 2 жовтня водопостачання має бути відновлено у всьому місті.

По ТОВ "ЛЕО" Лисичанського РЕМ зафіксовано:

- 30 вересня-268 одиночних та 53 масових заявок про відсутність електричної енергії;

- 2 жовтня - 325 одиночних та 20 масових заявок.

За словами начальника Лисичанського РЕМ Антона Панченко, 90% робіт з відновлення сталого електропостачання вже виконано.

За інформацією прес-служби ВЦА м. Лисичанськ, під час пожеж у місті вогонь знищив шість приватних будинків. Постраждалим надається допомога.

"Налагоджений зв’язок з міською організацією Червоного Хреста України щодо надання допомоги постраждалим від пожеж. Зокрема, продуктами харчування, засобами особистої гігієни, теплими ковдрами, побутовим приладдям, а також канцелярськими наборами для дітей шкільного віку та засобами індивідуального захисту від COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Керівник військово-цивільної адміністрації міста Олександр Заїка подякував усім тим, хто був задіяний у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. 

"Я прийшов в Лисичанськ для того, щоб працювати і допомогти місту. Запевняю вас, я зроблю це за будь-яку ціну. Бо хто б що не говорив, Лисичанськ став мені дорогим. Ця прес-конференція була скликана для того, щоб донести до людей правду і запевнити в тому, що влада в місті є. ВЦА було створено для того, щоб працювати. Ситуація в Лисичанську повністю контрольована", - сказав на закінчення глава міста.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк