07.10.2020, 21:18

Катастрофа Ан-26: названо причину технічних проблем з літаком

Ольга Романец | Всі новини автора
Ан-26

Розслідування авіакатастрофи Ан-26, який розбився під Чугуєвом на Харківщині, виявило технічну причину нештатної роботи лівого двигуна літака.

Про це написав голова урядової комісії з питань розслідування авіакатастрофи Олег Уруський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передає Час Пік.

"Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна і спрацьовування датчика падіння тиску по "ІКМ" (вимірювач крутного моменту). Це сталося внаслідок відмови в роботі одного з блоків системи управління двигуна", - написав Уруський.

Він додав, що також розслідування показало наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів в цілому.

"На сьогодні можна констатувати, що за результатами розшифровки бортових самописців повністю відновлено трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст переговорів, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів", - додав Уруський.

Він зазначив, що зараз урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш, яка сталася 25 Вересня 2020 року в Харківській області, продовжує свою роботу.

Як повідомляється, Міноборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня.

Читайте також: Світлану Тихановську оголосили в розшук у Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: