12.10.2020, 11:51

У Лисичанську патрульний поліцейський чекає покарання за перевищення службових повноважень

патруль

У Луганській області колишньому патрульному поліцейському повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури колишньому працівнику управління патрульної поліції в Луганській області повідомлено про підозру в перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством та застосуванням спеціальних засобів, передає Час Пік з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

Слідством встановлено, що в січні 2020 року під час патрулювання Лисичанська екіпаж патрульної поліції отримав від перехожої повідомлення про те, що неподалік невідома особа голосно кликала на допомогу.

Патрульні прибули на вказане місце для з'ясування обставин і побачили дівчину, яка плакала, а поруч з нею молодого чоловіка, який при цьому будь-яких протиправних дій не здійснював.

За відсутності підстав для застосування фізичної сили та спеціальних засобів один з поліцейських застосував до громадянина прийом рукопашного бою і збив його з ніг. Патрульний завів руки чоловіка за спину і надів металеві наручники.

Надалі екіпаж патрульної поліції доставив потерпілого в адміністративну будівлю Лисичанського відділу поліції ГУ Нацполіції в Луганській області.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція статті, інкримінованої колишньому патрульному, передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також: Страховка в Україні: як вибрати та на що звертати увагу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк