15.10.2020, 11:33

Пішов з життя відомий футбольний тренер, легенда сєвєродонецького футболу

Николай Куринный

У Сєвєродонецьку на 74 році життя помер відомий футбольний тренер, легенда сєвєродонецького футболу, тренер футбольної команди "Хімобладнання" Микола Курінний.

Футбольний тренер помер 14 жовтня. Про це повідомили в Асоціації футзалу Луганської області, передає Час Пік.

"Сьогодні, вранці, на 74 році життя перестало битися сердце легенди сєвєродонецького футболу, майстра спорта СССР, тренера футбольної команди «Хімобладнання» Миколи Івановича Курінного...

Громадська спілка «Асоціація футзалу Луганської області» і вся футбольна спільнота висловлює щирі співчуття рідним і близьким Миколи Івановича Курінного.  Сумуємо разом з вами…", - йдеться в повідомленні.

Николай Куринный  

З 1997 по 2012 рік - Микола Курінний був тренером Сєвєродонецького "Хіміка".

З 2017 по 2020 рік - тренер Сєвєродонецької команди "Хімобладнання".

Футбольну кар'єру Микола Курінний розпочав у 1965 році в аматорському колективі "Шахтар" (м. Лисичанськ). У команді майстрів почав кар'єру в "Шахтар" (Кадіївка).

"У 1968 році на запрошення Юрія Войнова перейшов в миколаївський "Суднобудівник". У першому ж сезоні брав участь в перехідному турнірі за місце у вищій лізі. У 1969 році виходив на поле в півфінальному матчі Кубку СРСР проти львівських "Карпат". За високі спортивні досягнення в цьому сезоні всі гравці команди отримали звання майстрів спорту СРСР.

У 1970-1972 роках грав у складі сєверодонецького "Хіміка". Потім грав за спортивний клуб Київського військового округу (в той період - СК "Чернігів"), команду "Кривбас" (Кривий Ріг).

У 1975 році Курінний повернувся у Сєвєродонецьк. Перейшов на тренерську роботу. Тренував дитячі команди. Також на аматорському рівні продовжував грати за "Хімік" (Рубіжне) та "Шахтар" (Лисичанськ). Багаторазовий учасник ветеранських турнірів", - повідомила прес-служба Асоціації футзалу Луганської області.

Николай Куринный Николай Куринный

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк