23.10.2020, 12:10

Надбавки та премії в кілька окладів: як голова ВЦА Лисичанська заохочує чиновників

Ольга Романец | Всі новини автора
Лисичанск

Голова Лисичанської ВЦА призначає премії чиновникам у розмірі 3-4 окладів. Крім того, надбавки за високі досягнення у праці багатьом відразу встановили до грудня.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомила колишній депутат Лисичанської міської ради, громадський діяч Юлія Машута, передає Час Пік.

Вона зазначає, що проекти розпоряджень голови ВЦА Лисичанська Заїки А.С. не тільки не публікуються на офіційному сайті заздалегідь (а деякі розпорядження і зовсім не з'являються у відкритому доступі), але також за доступну за законом інформацію стягується плата.

"Я вирішила зробити запит про публічну інформацію, попросивши неопубліковані розпорядження голови ВЦА м. Лисичанська. Того ж дня народилося ще одне розпорядження, що за кількість понад 10 скан-копій потрібно заплатити. За сканування 117 аркушів я заплатила 260 грн. Після цього отримала документи, частина з яких стосуються дітей, решта - розпорядження про премії та надбавки, збільшення штату ЦНАПа", - написала Машута.

Так, виходячи з розпоряджень, надбавку чиновникам за високі досягнення у праці встановили до грудня.

"Вони у вересні впевнені, що чиновник у міськраді буде ударно працювати до кінця року, чим заслужить 80% надбавку до зарплати. Плюс премії. Зверніть увагу, що премії нараховуються у відсотках не до окладу, а на оклад з усіма надбавками (це 3-4 оклади)", - зазначила Машута.

У приклад вона навела заробітну плату Віталія Саханя, начальника УЖКГ Лисичанська, який відповідає за воду, тепло і дороги. У вересні він отримав 100% надбавки за високі досягнення, а також 100% премії на суму окладу з надбавками.

Даний факт розлютив жителів міста. У той час, як у Лисичанську накопичилося багато проблем - чиновники ВЦА заробляють величезні суми.

"Боже...народ без води, жебрацькі пенсії, а вони за досягнення отримують... Може їм за це і платять???",

"Нічого не змінюється, все тільки гірше! Зняли одних хапуг, прийшли більш голодні і нахабні!!! Повне болото...", - обурюються місцеві жителі.

Автор виклала посилання на відповідні документи, які можна подивитися ]]>тут.]]>

ФБ

Читайте також: В Україні оновили карантинне зонування: в якій зоні Луганщина

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: