06.11.2020, 08:58

Не тільки на Донбасі: створення ВЕЗ планується ще в одному регіоні України

Создание свободной экономической зоны планируется еще в одном регионе Украины

Президент України Володимир Зеленський з метою створення умов для залучення в регіон іноземних інвестицій ініціює створення вільної економічної зони на Донбасі. Однак, створення ВЕЗ планується не тільки на сході України.

Про це заявив керівник офісу Президента Андрій Єрмак у програмі "VIP з Наталією Мосейчук" на телеканалі "1+1", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу президента України.

Єрмак зазначив, що створення ВЄЗ планується не тільки на Донбасі, але й на заході України.

За словами Єрмака, Україна не втратить свою незалежність, не поступатиметься своєю свободою, територіальною цілісністю та суверенітетом.

"Вважаю великою помилкою навіть розмови про те, щоб у ХХІ столітті відмовитися від своїх законних територій, які належать Україні. І це стосується і Донбасу, і Криму. Сьогодні, я вважаю, треба зробити все для того, щоб ці території повернути...

Ми не збираємося витрачати роки на те, щоб припинити війну. Ми ніколи не зупинимося щодо припинення війни, але шляхи до цього припинення можуть бути різними", - сказав Андрій Єрмак.

Він зазначив, що повернення наших територій, припинення війни на Сході та повернення додому незаконно утримуваних українців, але виключно на умовах України, є одним з головних пріоритетів чинної влади.

За словами Єрмака, з метою створення умов для залучення в регіон іноземних інвестицій президент ініціює створення вільної економічної зони на Донбасі. Згодом цей механізм може бути використаний також для відновлення деокупованих територій.

Як зазначив глава офісу президента, створення ВЕЗ планується не тільки на Донбасі, але й на заході України. Проект такої зони перебуває на стадії розробки і буде обговорюватися на рівні експертів та народних депутатів.

"Сьогодні ці дві зони, ці дві економічні можливості теж повинні спрацювати на об’єднання країни", – підкреслив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, Україна пропонує створити на Донбасі вільну економічну зону в рамках особливого порядку місцевого самоврядування, а також пропонує повне припинення конфлікту та демілітаризацію окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб створити умови для проведення там місцевих виборів у березні 2021 року.

Українська сторона підготувала для Тристоронньої контактної групи "План спільних кроків".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк