09.11.2020, 14:32

Виплата одноразової грошової допомоги на Донбасі: відновився набір заявок на отримання

Выплата одноразовой денежной помощи на Донбассе

Жителі Луганської та Донецької областей можуть отримати одноразову фінансову допомогу. Поновлюється набір заявок на отримання одноразової грошової допомоги від DRC-DDG. З'явилася інформація, хто та на яких умовах може отримати виплату.

Данська Рада у справах біженців надає одноразову фінансову допомогу жителям Донбасу, які втратили основне джерело доходу через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та введення карантину, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу організації.

"Данська Рада у справах Біженців - Данська Група з розмінування (DRC-DDG) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) і уряду Великої Британії надає фінансову допомогу населенню Донецької і Луганської областей, які економічно постраждали внаслідок поширення коронавірусної інфекції COVID-19 і введення карантинних обмежень в країні", - йдеться у повідомленні організації.

Поновлюється набір заявок на отримання одноразової грошової допомоги від DRC-DDG.

Допомогу можуть отримати місцеві жителі, які зареєстровані та проживають у Донецькій та Луганській областях. А також ВПО, які живуть у цих двох областях.

Програма передбачає надання одноразової фінансової грошової допомоги (допомога буде перераховуватися на банківський рахунок особи-заявника в гривні).

Умови отримання допомоги

Головний критерій:

- наявність в сім'ї як мінімум одного працездатного члена сім'ї, який є основним годувальником сім'ї і який втратив головне джерело доходу в результаті епідеміологічної ситуації в країні, пов'язаної з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 і введенням карантинних заходів.

Додаткові критерії (враховуються тільки при наявності головного):

- фінансова вразливість (низький дохід сім'ї; відсутність додаткового джерела доходу в родині; відсутність заощаджень, і т.д.);

- соціальна вразливість сім'ї (наприклад, наявність інвалідності або важких хронічних захворювань у кого-небудь з членів сім'ї; глава сім'ї - одинока матір/батько неповнолітніх дітей; наявність в сім'ї трьох і більше неповнолітніх дітей; проживання в одній родині людей від 50 років, які у високій групі ризику зараження коронавірусною інфекцією COVID-19; і т.д.).

Зазначається, що при розгляді заявки обов'язковою умовою є наявність довідки з центру зайнятості про суми виплат (або ж про відмову у виплатах) за останні 3 місяці.

Нагадаємо, в Україні оновили карантинне зонування. Всі області країни опинилися у "червоній" та "помаранчевій" зонах. Уряд та МОЗ планують посилити карантин.

Читайте також:

Карантин на Луганщині: які регіони потрапили у "червону" зону та які обмеження там введені

На Донбасі відновлюють роботу всі КПВВ через лінію розмежування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк