10.11.2020, 19:48

Окупанти не пропускають людей через КПВВ: працює тільки "Станиця Луганська"

Марина Началова | Всі новини автора
кпвв

Сьогодні, 10 листопада, українська сторона відкрила нові контрольно-пропускні пункти на Луганщині - "Золоте" і "Щастя". Проте представники ОРДЛО зі свого боку не пропускають громадян. Також окупанти блокують пропуск людей на Донеччині.

Про ситуацію на лінії розмежування розповіли у прес-центрі штабу ООС, передає Час Пік.

Як зазначається, сьогодні за рішенням Командувача об’єднаних сил відновлена робота усіх КПВВ на лінії розмежування. Контрольні пункти працюватимуть щоденно з 8 до 16 години. В них перебуває достатня кількість особового складу, яка забезпечить належне функціонування гуманітарних дорожніх коридорів.

З метою недопущення поширення COVID-19 під час пропускних операцій в контрольних пунктах забезпечено відповідні протиепідемічні заходи. Вхід та пересування по територію КПВВ дозволено лише в надягнутих засобах захисту органів дихання та з дотриманням соціальної дистанції. А при в’їзді на контрольовану територію обов’язковим є проходження температурного скринінгу.

У штабі повідомили, що фактично пропуск через лінію розмежування здійснювався тільки в КПВВ "Станиця Луганська". У КПВВ "Щастя" і "Золоте", які сьогодні запрацювали на Луганщині, громадяни, які мали намір перетнути лінію розмежування у бік тимчасово окупованої території, були не пропущені окупантами та повернулися на підконтрольну територію. Така ж ситуація спостерігалася на КПВВ "Мар'їнка" на Донеччині.

Нагадаємо, вчора представники ОРЛО заявили, що не будуть відкривати КПВВ "Золоте" і "Щастя" нібито через відсутність низки домовленостей з українською стороною.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк