18.11.2020, 15:12

Компенсацію за зруйноване РФ житло отримають перші 8 жителів Луганщини: серед них 5 - лисичани

Компенсацию за разрушенное РФ жилье получат первые 8 жителей Луганщины

У Луганській області перші вісім постраждалих від агресії РФ отримають від держави компенсацію за зруйноване житло.

У Сєвєродонецьку 18 листопада відбулося перше засідання обласної комісії з розгляду питань, пов'язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновані в результаті надзвичайної ситуації військового характеру, викликаної збройною агресією РФ, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обладміністрації.

Засідання провів директор Департаменту житлово-комунального господарства ЛОДА Віталій Сурай.

Члени комісії розглянули подані Попаснянською міською радою та військово-цивільною адміністрацією міста Лисичанськ списки постраждалих. Це - 3 та 5 постраждалих жителів області відповідно. 

За підсумками засідання прийнято рішення про надання грошової компенсації шістьом особам - по 300 тис. гривень, одна людина отримає 282,2 тис. гривень, ще одна – 231,2 тис. гривень. 

Узагальнений список постраждалих буде направлений на погодження до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Після погодження грошова компенсація буде перерахована на банківську картку отримувачу.

У Луганській обладміністрації зазначили, що грошова компенсація надається постраждалим, які є власниками житла, яке знаходиться на контрольованих Україною територіях і було зруйновано в результаті надзвичайної ситуації військового характеру, викликаної збройною агресією Російської Федерації, після дати набрання чинності Указом Президента України від 14 квітня 2014 року №405 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози та збереження територіальної цілісності України".

На території Станично-Луганського, Новоайдарського, Попаснянського районів, міста Лисичанськ утворені комісії з обстеження житла, зруйнованого в результаті НС військового характеру, викликаної збройною агресією РФ.

Розмір грошової компенсації постраждалим визначається за показниками опосередкованої вартості спорудження житла у регіонах України відповідно до місцезнаходження житла, що є чинними на дату затвердження узагальненого списку відповідно (але не більш як 300 тис. гривень за один об’єкт зруйнованого житла).

Читайте новини регіону:

Без паніки: На Луганщині завиють електросирени

Тарифи на воду в 2021 році: "Лисичанськводоканал" запрошує жителів міста на відкрите обговорення

У Сєвєродонецьку та ще 17 містах України планують оновити громадський транспорт

У Луганській області найнижчий рівень злочинності в країні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк