22.11.2020, 15:02

Тиждень безкоштовного тестування: На Луганщині можна перевіритися на ВІЛ та вірусний гепатит С​​​​​​​

Неделя бесплатного тестирования

В рамках Європейського тижня тестування на Луганщині та ще в 16 регіонах України можна безкоштовно перевіритися на ВІЛ та вірусний гепатит С. 

Пункти тестування працюватимуть з 20 по 27 листопада, повідомляє Час Пік.

За інформацією Центру громадського здоров'я України, близько мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 тис. - не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.

"Вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду вашому здоров’ю. Адже що раніше вірус знайдено, то раніше людина потрапляє під медичний нагляд і розпочинає лікування.

Наразі повністю вилікуватися від ВІЛ неможливо. Натомість сучасна антиретровірусна терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ.

Гепатиту С можна позбутися повністю за 3 або 6 місяців. Держава закуповує якісні та безпечні ліки, які може отримати кожен хворий на гепатит С", - повідомили в ЦГЗ.

У центрі повідомили, де в регіонах з 20 по 27 листопада працюватимуть пункти тестування. Адреси та час роботи пунктів можна знайти на сайтах та Fb-сторінках обласних пунктів.

На Луганщині безкоштовне тестування почнуть проводити в понеділок, 23 листопада. До акції долучилися міста Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Сватове.

Неделя бесплатного тестирования

Читайте новини регіону: Дороги, боротьба з COVID-19, допомога погорільцям та будівництво обласної лікарні: Гайдай про головне

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк