03.12.2020, 15:03

Верховна Рада просить Кабмін забезпечити сполучення північних районів Луганщини із загальною мережею УЖД

сообщение северных районов Луганщины с общей сетью УЖД

Верховна Рада звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити залізничне сполучення північних районів Луганської області із загальною мережею української залізниці.

Рада звернулася до Кабміну з проханням забезпечити фінансування і будівництво за рахунок держбюджету залізничної лінії, яка з'єднає північні райони Луганщини із загальною мережею української залізниці, повідомляє Час Пік.

За відповідну постанову № 4145 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо налагодження залізничного сполучення північних районів Луганської області із загальною мережею української залізниці" проголосувало 302 народних депутати.

Народні депутати просять уряд забезпечити будівництво та фінансування за рахунок держбюджету залізничної лінії, яка з'єднає шляхи "Кондрашівська-Нова - Лантратівка" та "Попасна - Сватове - Куп'янськ".

Як зазначив на пленарному засіданні один з авторів проекту постанови Руслан Горбенко (фракція "Слуга народу"), вимога про фінансування будівництва залізничної гілки "дає можливість на будь-якому етапі від проектування до безпосередньо будівництва залучити бюджетні гроші".

"Ми будемо розраховувати і на міжнародних партнерів, але й власна держава буде робити кроки для своїх громадян", - зазначив Горбенко.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що на підконтрольній Україні території Луганської області проходить лише одна залізнична магістраль "Попасна - Сватове - Куп'янськ", яка входить до загальнодержавної залізничної мережі. 

У той же час залізнична гілка довжиною 250 км "Кондрашевська-Нова - Лантратівка" пролягає по північній частині області і не має сполучення з іншими областями, оскільки з одного боку спрямована в РФ, а з іншого - веде на тимчасово окуповану територію.

Внаслідок такої ситуації східні та північні райони області залишилися без залізничного сполучення з рештою території України.

Населені пункти Кіндрашівська-Нова, Лантратівка, Попасна та Сватове знаходяться на підконтрольній Україні території Луганської області, Куп'янськ - у Харківській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламентський Комітет з питань транспорту та інфраструктури на своєму засіданні 18 листопада рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект постанови №4145. Нардепи дали "зелене світло" для будівництва нової залізничної гілки в Луганській області.

Читайте новини регіону:

На Донбасі сонячними батареями обладнають КПВВ, школи, дитсадки, лікарні, парки та зупинки

Створена онлайн карта лісових пожеж на Луганщині: масштаби постраждалих територій вражають

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк