04.12.2020, 14:28

"Карантинні" виплати на дітей у Лисичанську: хто має право та які документи потрібні

Марина Началова | Всі новини автора
соцпомощь

Фізичні особи-підприємці знову будуть отримувати соціальну допомогу на дітей на період карантину.

Управління праці та соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ (управління) інформує, що 25.11.2020 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 1171 «Деякі питання виплати соціальної допомоги на дітей фізичним особам — підприємцям» (постанова).

Зазначена постанова передбачає відновлення програми виплати допомоги на дітей фізичним особам — підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку (допомога на дітей) на період з 01.11.2020 по 31.12.2020, зокрема:

  • продовження виплати допомоги на дітей особам, які її отримували у травні — серпні 2020 року, без подання нової заяви та необхідних документів;
  • призначення та виплату допомоги на дітей особам, які звернуться за її призначенням із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

Допомога на дітей надається на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідного віку станом на 1 січня 2020 р. (дітей до 6-ти років — 1 779 грн., дітей від 6-ти до 10-ти років — 2 218 грн.).

Перелік документів для призначення допомоги на дітей:

  • заява (за встановленою формою);
  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідка з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • копія документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Подати заяву і документи для призначення допомоги можна в електронній формі через електронний сервіс на офіційному ]]>веб-сайті Мінсоцполітики]]> (розділ «Е-СЕРВІСИ») з накладанням кваліфікованого електронного підпису або за посиланням для надання послуги з призначення допомоги — ]]>dopomoga2fop.ioc.gov.ua]]>.

Також заяву з усіма необхідними документами можна надіслати на адресу управління (вул. Малиновського, 22а, м. Лисичанськ, 93100) поштою або надати через скриньку для кореспонденції, встановлену біля входу у будівлю управління.

Виплата допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунок заявника відкритий у банківській установі.

Більш детальну інформацію щодо надання допомоги на дітей ФОП можна отримати за телефонами управління: (06451) 7-35-97, моб. (066) 861-77-96.

Читайте ще: У "Лисичанськводоканалі" обговорили тарифи на 2021 рік: які цифри пропонуються

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк