10.12.2020, 08:00

Доба на Донбасі: 9 порушень режиму припинення вогню, українські воїни збили ворожий БПЛА

Донбасс, ООС

На Донбасі в районах відповідальності підрозділів Об'єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку противника. Бойових втрат та поранень серед українських захисників немає.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими воїнами, які дотримуються режиму тиші та готові до адекватного реагування на можливі дії противника, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

За минулу добу, 9 грудня, в районах відповідальності українських бригад зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню:

- у районі населеного пункту Талаківки російсько-окупаційні війська тричі відкривали провокаційний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

- у районі населеного пункту Водяне противник вів провокаційних вогонь зі стрілецької зброї;

- поблизу населеного пункту Авдіївка противник відкривав вогонь з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї.

Для коригування вогню з АГС з боку населеного пункту мінеральне ворог застосував БПЛА типу "квадрокоптер". Українським воїнам знадобилося всього кілька пострілів зі стрілецької зброї, щоб після перетину лінії розмежування збити БПЛА противника.

Також виявлено факт інженерного обладнання противником позицій у бік українських підрозділів в районі населеного пункту Водяне і Луганське. У останнього противник здійснив для цього три підриву з використанням зарядів розмінування.

З початку поточної доби, 10 грудня, на ділянках відповідальності українських підрозділів противник один раз порушив досягнуті домовленості. Поблизу населеного пункту Мар'їнка ворог зробив кілька неприцільних пострілів зі стрілецької зброї. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Читайте також: У День ЗСУ над окупованою Горлівкою запустили прапор України: відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк