16.12.2020, 09:07

"Чи надовго?": У Лисичанську дали воду після аварії, але ЛЕО загрожує знеструмити водоканал

Лисичанск без воды

Завершилися ремонтні роботи з ліквідації аварії, яка залишила без води жителів Лисичанська, Новодружеська та Привілля. Водопостачання в містах відновлено. Однак, досі не ясно, чи надовго в кранах з'явилася вода, оскільки ЛЕО загрожує знеструмити об'єкти "Лисичанськводоканалу" вже сьогодні.

Військово-цивільна адміністрація міста Лисичанськ повідомила жителям міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля, що ремонтні роботи на водоводі завершені і водопостачання відновлено, повідомляє Час Пік.

Нагадаємо, 15 грудня через аварію (пошкодження магістрального водоводу Ду 800 мм за адресою: м. Лисичанськ, вул. Шолохова, 75) було обмежено водопостачання центральної та північної частини міста Лисичанськ та міст Новодружеськ, Привілля.

Жителі Лисичанська та міст-супутників в черговий раз залишилися без води. 

Ремонтна бригада ЛКСП "Лисичанськводоканал" усунула порив. Як зазначили у ВЦА м. Лисичанськ, роботи проводилися незважаючи на погодні умови та важкодоступність до місця аварії.

Лисичани по різному реагують на новину. Одні дякують ремонтникам аварійної бригади за важку працю, інші відзначили, що минають роки, а "у Лисичанську нічого не змінюється".

Водопостачання відновлено, проте городяни не можуть зітхнути з полегшенням, оскільки поки не ясно, чи надовго у кранах з'явилася вода.

Згідно з інформацією ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання", підприємство-боржник КСП "Лисичанськводоканал" не надало графіки погашення заборгованості (на сьогоднішній день борг становить понад 166 млн грн). Енергетики загрожують знеструмити об'єкти водоканалу вже 16 грудня.

Під удар потрапили також КП "Кремінське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства" та КП "Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства".

Лисичанск без воды

Поки не ясно, чи втілить ЛЕО в життя свої "загрози". Ясно одне - якщо це станеться, жителі Лисичанська, Новодружеська та Привілля на невизначений термін залишаться без води. Через аварію, яку ліквідували напередодні, багато хто навіть не може зробити запаси води. Поки немає повної інформації про те, чи скрізь з'явилася вода та якої якості вона після ремонтних робіт.

Залишається сподіватися, що цього разу місцева влада зможе знайти вихід з ситуації, що створилася, або домовитися з ЛЕО про відстрочку знеструмлення. 

Нагадаємо, у ВЦА м. Лисичанськ повідомили місцевому бізнесу, що українська мова буде обов'язковою до застосування у всіх сферах суспільного життя.

Лисичанск без воды Лисичанск без воды

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк