21.12.2020, 12:47

"Убиті сараї за неадекватною ціною": вартість оренди та покупки житла в Сєвєродонецьку викликає питання

север

Квартирне питання в усі часи було актуальним. Не оминула "серйозна розмова" про вартість квартир, виставлених на продаж або таких, що здаються в оренду, і Сєвєродонецьк.

Багато жителів регіону вважають, що вартість житла в Сєвєродонецьку дещо завищена, передає Час Пік з посиланням на регіональні пабліки в Facebook.

Зокрема, за спостереженнями місцевих жителів, особливо зростання цін було помітне в 2020 році (аж до 20-30%).

"Молодший син купував трикімнатну квартиру в 17-му році за 16000 (доларів - ред.), старший купував в цьому році, така ж квартира коштувала вже мінімум 26000", - зазначає учасник обговорення.

Природно, купити або орендувати житло досить важко, отримуючи зарплати нижче столичних або харківських, а ось платити за "дах над головою" доведеться не менше. Тому деякі люди вважають, що краще за ті ж суми купувати житло в іншому місці, де є більше перспектив.

"Ціни неадекватні, за ці гроші краще купити в Київській області",

"У Харкові такі ціни на аналогічні варіанти, в спальних районах",

"Так і щодо продажу в ціні є схожість", - з подивом виявляють сєверодончани, наводячи в приклад деякі оголошення.

й

с

А разом з усвідомленням людей наявності кращих перспектив в інших, більш великих містах, міцніє і демографічна криза. Населення області вже ледь перевищує 2 млн осіб.

Що є причиною підвищення цін - однозначно стверджувати ніхто не береться. Хтось вважає, що в Сєвєродонецьку існує "квартирний" дефіцит, хтось бачить причину в подорожчанні комуналки або матеріалів для ремонту, а хтось вважає, що причина в "манері" хвацько заробляти на горі інших людей.

"Пожежі, багато погорільців, а наш народець звик заробляти на горі. Тож ... ціна відповідає попиту",

"Присутній дефіцит житла, і на нього є попит. У 2019 варіантів було більше набагато",

"Квартири подорожчали, так як подорожчали ремонти", - розділилися в думках жителі регіону.

Однак також є думка, що деякі продавці або орендодавці завищують ціни штучно і об'єктивних причин для цього немає. Ось і виходить, що житло стає недоступним, а вибір падає на інші міста.

"Ціна оренди на деякі квартири неадекватна від слова "зовсім". 11 000 грн/13 500 грн за двушки та троячки для Сєвєра - дуже круто, як мені здається",

"Люди, які здають квартири, щось курять, однозначно",

"А крутіше всіх курять ті, хто здає вбиті сараї за неадекватною ціною",

"Ціни абсурдні, враховуючи, що фактично всі продавані квартири в стані первинного совдеп-ремонту", - обурюються учасники обговорення.

Залишається тільки вірити, що в Сєвєродонецьку та регіоні з'являться райдужні перспективи і за життя тут дійсно захочеться платити більше, ніж за життя в Харкові, Полтаві, Дніпрі та інших великих містах.

Читайте також: Просили не подарунків: у Сєвєродонецьку діти приголомшили проханням на День святого Миколая (відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк