21.12.2020, 15:43

Гайдай розповів, чи готова Луганщина до січневого локдауну

Марина Началова | Всі новини автора
сергей гайдай

Луганська область готується до січневого локдауну. Медична система регіону цілком готова, а з бізнесом буде вестися діалог щодо зменшення навантажень в період карантину.

Про це розповів журналістам телеканалу «ДОМ» голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, передає Час Пік з посиланням на прес-службу ЛОДА.

«Луганщина, як і вся країна, готується до січневого локдауну. Медицина готова на 100%. З одного боку ми побоюємося сплеску захворюваності після свят, але з іншого боку посилення карантинних заходів повинно позитивно вплинути на епідситуацію. Якщо говорити про бізнес, то за дорученням Президента створюємо робочу групу, яка буде вести прямий діалог з підприємцями, напрацьовувати пропозиції щодо зниження навантаження на бізнес в період карантинних обмежень», – сказав Гайдай.

За його словами, до цієї групи увійдуть підприємці з різних сфер діяльності.

Голова ЛОДА також зауважив на тому, що місцеві мешканці втратили пильність по відношенню до коронавірусу: «Коли область потрапила до «зеленої» зони і знялося багато карантинних обмежень, люди сильно «розслабилися», через що за півтора місяці ми були у «червоній» зоні. Але ж люди, яких торкнулася ця хвороба, стали пильнішими».

Щодо необхідності компенсації збитків підприємцям у зв'язку з тимчасовим безробіттям, голова облдержадміністрації повідомив, що така допомога потрібна. Адже 4106 підприємців і роботодавців Луганщини вже звернулися в центри зайнятості за виплатою одноразової допомоги по частковому безробіттю на період карантину на 5777 працівників. За період дії програми Службою зайнятості виплачено 38,184 млн грн допомоги.

Відповідаючи на запитання про ситуацію із заповненістю ліжок в закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19, Сергій Гайдай повідомив, що в області визначено 11 лікарень, які надають медичну допомогу хворим пацієнтам на COVID-19 з ліжковим фондом +1432 ліжка.

На сьогодні ситуація стабілізувалася, заповненість ліжкового фонду складає 30% - 32%. На цих ліжках надається медична допомога пацієнтам з підозрою і хворим на COVID-19. Кількість ліжок, забезпечених подачею кисню – 609 (централізовано 153, за допомогою концентраторів 456).

«Лікарні технічно готові. Я більш переживаю не за обладнання, а за персонал. Лікарі у нас, на жаль, хворіють, були навіть летальні випадки. Головна задача зараз – зберегти їх здоров’я та життя», – підсумував Сергій Гайдай.

Як вже повдомлялося, школи Лисичанська отримали обладнання для STEM-лабораторії, кабінетів фізики та математики.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк