24.12.2020, 12:42

Сумні підсумки 2020 року: У Сєвєродонецьку через COVID-19 закрилося більше десятка ресторанів та кафе

коронавирус, карантин

COVID-19 боляче вдарив по малому та середньому бізнесу в регіонах. Малий та середній бізнес намагається пережити навалу коронавірусу. Не обійшла стороною ця "зараза" і підприємців з Сєвєродонецька.

На Луганщині, як і по всій Україні, основний удар пандемії COVID-19 взяли на себе представники малого та середнього бізнесу. Закриваються перукарні, манікюрні салони, кафе, ресторани та інші представники сфери послуг, повідомляє Час Пік.

Склалася патова ситуація, коли в умовах заборони на роботу бізнес не в змозі платити оренду приміщень та зарплату працівникам. Доводиться закриватися, на жаль, багато хто прийняв остаточне рішення згортати бізнес назовсім.

Ситуація в країні, яка склалася через пандемію COVID-19, застронула і міста Луганщини. 

У Сєвєродонецьку, зокрема, закрилося більше десятка ресторанів та барів - закладів громадського харчування, які користувалися популярністю у жителів міста. І багато хто сумнівається, що після перемоги над пандемією вони зможуть відновити свою роботу.

А за черствою табличкою "Закрито" стоять люди, багато з яких залишилися без роботи та засобів існування. У регіоні знайти роботу нелегко, виїхати на заробітки зараз - проблематично. Ось і доводиться людям в повному сенсі слова - виживати.

Як повідомили в ЛОДА, станом на 22 грудня, за отриманням одноразової матеріальної допомоги в області вже звернулося майже 4500 підприємців та найманих працівників.

Северодонецк

З них фізичних осіб-підприємців - 3217 (42,26% від загальної кількості кандидатів), найманих працівників - 1269 (38,58% від загальної кількості кандидатів).

Читайте новини міста та регіону:

Морози до -12, сніг та дощ: якою буде погода на Луганщині найближчими днями

Як у Сєвєродонецьку працюватимуть амбулаторії у новорічні свята: важлива інформація для пацієнтів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк