30.12.2020, 09:21

У Луганській області затримано військовослужбовця, який поранив свого товариша по службі

В Луганской области задержан военнослужащий, ранивший своего сослуживца

У Луганській області розкрито замах на умисне вбивство військовослужбовця із застосуванням зброї. Встановлено, що під час конфлікту військовослужбовець умисно вистрілив у свого товариша по службі.

Потерпілий солдат отримав наскрізні вогнепальні поранення живота та правої гомілки. Винну особу затримано військовою прокуратурою, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об'єднаних сил.

Зазначається, що 26 грудня до військової прокуратури Луганського гарнізону надійшло повідомлення про вогнепальне поранення солдата однієї з військових частин внаслідок порушення правил поводження зі зброєю.

Однак, перевіркою цієї інформації, у зв'язку з нехарактерним для необережного поводження зі зброєю розташуванням поранення, за результатами слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні встановлено, що потерпілому солдату наскрізні вогнепальні поранення умисно заподіяв його товариш по службі під час конфлікту.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, - закінчений замах на умисне вбивство.

28 грудня за клопотанням військової прокуратури слідчим суддею підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк