14.01.2021, 15:08

Українська компанія запатентувала електричний вантажний автомобіль

Украинская компания запатентовало электрический грузовой автомобиль

Українською компанією "Богдан Моторс" запатентовано електричну вантажівку ERCV27. Вантажний багатофункціональний електрогрузовік можна буде серійно виробляти на українських потужностях та поставляти замовникам.

Автоскладальний завод №1 автомобільної компанії "Богдан Моторс" запатентував багатофункціональну електричну вантажівку. Про це повідомляє Національний промисловий портал, передає Час Пік.

Права на промисловий зразок вступили в силу з 28 грудня 2020 року. Багатофункціональний вантажний автомобіль з електроприводом від луцького підприємства можна вважати досконалим та відпрацьованим зразком. Він може серійно виготовлятися на промислових потужностях і експлуатуватися потенційними замовниками.

Украинская компания запатентовало электрический грузовой автомобиль

Відзначається, що електрогрузовик ERCV27 може розганятися до швидкості в 80 км/год. При цьому він має запас ходу на одному заряді батарей близько 220 кілометрів, а його загальний термін служби становить близько 12 років. Вантажівка обладнана водяними опалювачами, комбінованою вентиляцією, кондиціонером та системою відеоспостереження.

Електричний привід вантажівки може забезпечити відсутність шкідливих викидів в міських умовах.

У листопаді 2018 року Автоскладальний завод №1 представив першу українську повністю електричну вантажівку. Його зробили для датської компанії Banke Electromotive.

У компанії відзначали, що вироблена в Україні електромашина отримала позитивні відгуки у замовника.

Украинская компания запатентовало электрический грузовой автомобиль

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк