24.01.2021, 08:43

"По ГТВ неможливо ходити": у Лисичанську бродячі собаки нападають на місцевих жителів

Ольга Романец | Всі новини автора
бродячие собаки

Лисичани бояться виходити на вулицю через небезпеку бути покусаними бродячими собаками. Агресивні тварини збираються в зграї і накидаються на дітей і дорослих.

Про дану проблему лисичани розповідають в одному з регіональних пабліків у соціальній мережі Facebook, передає Час Пік.

"Сьогодні в місті в районі ГТВ на шкільному полі мене вкусив собака", - пише автор поста.

На жаль, це не єдиний подібний випадок. Лисичани відзначають, що в районі нового ринку на ГТВ собаки бродять зграями. Вони кидаються під ноги і хапають за сумки перехожих.

"До цих собак взагалі нікому немає діла, по ГТВ взагалі неможливо ходити, вони зграями бігають і кидаються на людей",

"Йшла з трьома дітками, на ГТВ на нас напали собаки близько маг. "Вуаль". Собака вкусила дівчинку. На щастя, не прокусила шкіру, але дитина дуже злякалася і був біль, всі діти дуже злякалися, добре, що поруч опинилися двоє чоловіків і літня пара, вони допомогли мені відбитися від собак, сама б я не впоралася", - пишуть стурбовані лисичани.

Вони зазначають, що випадки сказу на ГТВ вже зафіксовані і закликають постраждалих від укусів собак негайно звертатися за медичною допомогою.

"Будьте обережні! Не хочу лякати, але випадки сказу на ГТВ є. Обов'язково зробіть щеплення, краще в Сєвєродонецьку, у них вакцина здається французька, вона переноситься легше", - пишуть користувачі соцмережі.

Дана проблема існує давно і повинна вирішуватися на рівні області, оскільки Лисичанськ - не єдине місто, де є бродячі тварини.

Влітку минулого року волонтери розпочали роботу зі стерилізації безпритульних собак. І зараз на вулицях міста можна зустріти чіпованих тварин, проте, мабуть, даний проєкт глобально проблему не вирішує.

Читайте також: Функціонування припинено: жителі Лисичанська стурбовані долею дитячого садка "Колосок"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк