24.01.2021, 20:56

Тролейбуси чи електроавтобуси: в ЛОДА думають, який транспорт вигідніше запустити між Лисичанськом і Сєвєродонецьком

Марина Началова | Всі новини автора
лисичанск северодонецк троллейбусы

У Луганській облдержадміністрації поки думають, який саме електротранспорт курсуватиме на міжміському маршруті між Лисичанськом і Сєвєродонецьком.

Раніше голова ЛОДА Сергій Гайдай вже говорив про те, що між Сєвєродонецьком, Лисичанськом і, можливо, Рубіжним буде прокладений тролейбусний маршрут.

У новому відеозверненні Гайдай відповів на запитання місцевих жителів про те, чому планується запустити тролейбуси, а не електричні автобуси.

Голова ЛОДА розповів, що був у Празі і спілкувався з президентом компанії "Шкода Електрик". На підприємстві запропонували взяти електроавтобуси, в тому числі є пропозиції щодо кредиту, але в ЛОДА зараз прораховують вартість різних варіантів реалізації проекту.

"До нас зараз надійшла пропозиція все-таки зробити тролейбусне сполучення. Фахівці вже проаналізували відновлення всієї тієї мережі, яка повинна пройти по дорозі, де йтимуть тролейбуси. І потім ми порівняємо тролейбусне сполучення з новою електричною мережею з вартістю автобусів", - заявив Гайдай.

За його словами, автобуси пропонуються двох видів: один, більш дешевий - може проїхати на одній підзарядці 50 км, але може підзарядити батарею за 40 хвилин: Гайдай зазначив, що вони більше підходять для курсування по місту. Другий варіант - автобуси, які можуть проїхати 250 км на одному заряді, але підзарядка у них триває 8 годин. За словами Гайдая, автобуси другого типу потрібно брати з запасом - плюс один або два, щоб, поки одні стоять на підзарядці, інші курсували на маршруті.

Гайдай заявив, що через тиждень-два надійдуть пропозиції по тролейбусах, і що буде економічно вигідніше, такий проект і будуть впроваджувати.

Читайте ще:

У ЛОДА розповіли про комунальні тарифи на Луганщині: чи всім містам однаково "щастить"?

Мовне питання: як мешканці Луганщини сприйняли перехід сфери обслуговування на українську мову

Лисичани прийшли під ВЦА протестувати проти високих комунальних тарифів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк