06.02.2021, 14:38

"Міст смерті" капітально перетворять: Між Сєвєродонецьком та Лисичанськом ремонтують Пролетарський міст

"Мост смерти" капитально преобразят

У Луганській області розпочався ремонт мосту через річку Сіверський Донець між містами Сєвєродонець та Лисичанськ. Місцеві жителі називають цей міст "Пролетарський", а через крайню ступінь аварійності його в народі прозвали "міст смерті".

Ремонтують міст за програмою "Велике будівництво", до осені планують закінчити ремонт однієї смуги мосту. А всі роботи розраховані на 1,5 року, повідомляє Час Пік.

За словами місцевих жителів, яким щодня доводиться перетинати аварійний міст, по Пролетарському мосту небезпечно було не тільки їздити, а й ходити.

Пролетарський міст - 42 метри в довжину та11,5 в ширину. Повністю перекривати міст не будуть, оскільки альтернативи для руху транспорту поблизу немає. На мосту встановили спеціальні дорожні знаки і рух транспорту буде організовано по одній смузі.

Про майбутній капітальний ремонт Пролетарського мосту раніше повідомляв голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

"Навесні 2021 року розпочнеться ремонт Пролетарського мосту. Проект - є, експертиза - є, є компанія, яка виграла тендер", - сказав голова Луганської ОДА.

Мабуть, через аварійний стан моста роботи з капітального ремонту моста вирішили почати раніше.

Повідомлялося, що замовником капітального ремонту мосту виступило Управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області ЛОДА. Вартість робіт складе 84,25 млн грн. Роботи з капітального ремонту здійснюватиме Одеське підприємство - ТОВ "РОСТДОРСТРОЙ".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк