19.02.2021, 11:37

"Колір настрою - зелений": Сєвєродонецьк хочуть перетворити на "зелене місто"

Северодонецк

У Сєвєродонецьку в 2021 році планують здійснити кілька великих проектів з озеленення міста. Сєвєродонецька ВЦА тільки на рослини витратить 1 млн 600 тисяч гривень. Озелененням займеться комунальне підприємство "Зелене місто".

Для втілення проектів у життя закуплять спецтехніку, зокрема сучасну поливальну та щеподробильну машину, вишку для обрізки дерев до 15 метрів, тримери, сходи та багато іншого, повідомляє Час Пік.

Для запобігання випадкам вандалізму у місті встановлять камери відеоспостереження, щоб праця працівників КП "Зелене місто" з облагороджування Сєвєродонецька не була марною.

18 лютого директор КП "Зелене місто" Ігор Глущенко та головний спеціаліст з ландшафтного дизайну Наталія Зубань презентували програму з озеленення Сєвєродонецька.

"Вся програма спроектована за одним принципом. Планується висадити різні види ялівцю і туї, гірські сосни. Будемо робити акцент на тих рослинах, які зможуть радувати сєверодончан весь рік", - сказала Наталія Зубань.

Висадку дерев планують починати з площі Перемоги, просуваючись до проспекту Космонавтів. Також у планах - висадка декоративної смуги з різних видів рослин на Гвардійському проспекті, оформлення клумби біля стели "Я люблю Сєвєродонецьк", оформлення зеленої зони перед центральним ринком, висадка клумби навпроти ринку "Радість" та зелене оформлення території біля АЗС "Паралель".

За словами фахівця з ландшафтного дизайну, акцент буде зроблений і на в'їзд у Сєвєродонецьк з боку Луганська.

"Це важливо для тих, хто приїжджає зі Станиці-Луганської або самого Луганська. Хочеться, щоб такі люди бачили красу, яка буде створювати настрій", - зазначила Наталія Зубань.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк