24.02.2021, 09:24

На Луганщині керівництво митниці та чиновників митного поста "Лисичанськ" звинувачують у корупції

Луганская, СБУ

СБУ повідомила про підозру керівництву Східної митниці Державної митної служби та двом високопоставленим чиновникам митного поста "Лисичанськ", причетним до корупції на імпорті товарів. За рік чиновники отримали через "схему" понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру одному з керівників Східної митниці Державної митної служби та двом високопосадовцям митного поста "Лисичанськ", яких викрили на корупції при розмитненні імпорту.

"За даними слідства, восени 2020 року чиновники організували корупційний механізм одержання грошей від представників комерційних структур зовнішньоекономічної діяльності. За різні суми хабарів посадовці обіцяли не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення імпортованих товарів, у тому числі продукції широкого вжитку", - повідомили в СБУ.

Вирішується питання про відсторонення учасників схеми від займаних посад та обрання запобіжних заходів.

Організатор схеми та його спільники підозрюються за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчиненим організованою групою) Кримінального кодексу України.

Луганская, СБУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк