01.03.2021, 08:55

В результаті ворожих обстрілів на Донбасі загинув боєць ЗСУ, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

За минулу добу, 28 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил незаконні збройні формування 7 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

Так, недалеко від населеного пункту Пищевик окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з 120 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї. В результаті обстрілів противника загинув один український воїн.

У районі населених пунктів Широкине та Водяне, що на Приазов'ї, окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку був зафіксований проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування, який вчасно був придушений засобами РЕБ. Також поблизу Верхньоторецька окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичних станкових гранатометів.

У відповідь на обстріли противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь.

За всіма фактами зафіксованих порушень УС СЦКК вживалися заходи реагування в рамках координаційного механізму через СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку 1 березня, було зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, недалеко від Павлополя незаконні збройні формування вели прицільний вогонь з автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів.

"Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк