01.04.2021, 11:48

Кінець опалювального сезону у Лисичанську: коли охолонуть батареї

Леся Матвеева | Всі новини автора
Конец отопительного сезона в Лисичанске

У Лисичанську 31 березня закінчується опалювальний сезон, згідно з розпорядженням голови Лисичанської ВЦА Олександра Заїки. Протягом дня всі котельні повинно було зупинити.

У Лисичанську відключать опалення. Рраспоряженіе №79 "Про завершення опалювального
сезону 2020-2021 років" від 22 березня оприлюднено на офіційному сайті Лисичанської ВЦА, повідомляє Час Пік.

"Керівників підприємств, установ та організацій, що мають на балансі опалювальні котельні, закінчити надання послуг з централізованого опалення протягом 31.03.2021 року", - йдеться в документі.

Дата закінчення опалювального сезону змінюється в залежності від температури повітря. Зазвичай опалення в будинках відключають у середині квітня. 

Якщо середньодобова температура від трьох днів не опускається нижче +8° C, то опалення можна відключати. Норма температури в житловому приміщенні становить від +18° C до +25° C.

Варто відзначити, що погода продовжує підносити "сюрпризи" і за даними Луганського обласного центру з гідрометеорології, в області ще очікуються нічні заморозки. Тому виникає питання, як відключення опалення позначиться на стані дітей в дитсадках та школах, а також хворих, яким доводиться лікується на стаціонарі.

Якщо на вулиці похолодає, а опалювальний сезон не продовжать, то лисичанам доведеться діставати свої обігрівальні прилади.

Роз'яснення головного інженера КП "Лисичанськтепломережа" щодо ситуації, що склалася дивіться у сюжеті "ТРК Акцент".

Читайте також: У Лисичанську виділили мільйони водоканалу, тепломережі та КП "Електроавтотранс": куди підуть гроші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк