07.04.2021, 16:25

ЛЕО залишило Лисичанськ без води у розпал пандемії: У ВЦА висловили обурення та анонсували підвоз води

Марина Началова | Всі новини автора
нет воды лисичанск

Сьогодні, 7 квітня, "Луганське енергетичне об'єднання" знеструмило об'єкти ЛКСП "Лисичанськводоканал". Понад сто тисяч громадян залишилися без водопостачання.

У ВЦА Лисичанська ]]>оприлюднили ]]>офіційну заяву з цього приводу, передає Час Пік.

"Керівництво Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації та мешканці міста обурені протиправними діями ТОВ "ЛЕО", - йдеться у заяві.

Як зазначається, сьогодні, 7 квітня, о 10.00 ТОВ «ЛЕО» знеструмило об’єкти ЛКСП "Лисичанськводоканал", що призвело до припинення централізованого водопостачання у містах Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля.

Без водопостачання залишились більш ніж 100 тисяч мешканців міст, 35 навчальних та 25 медичних закладів.

У ВЦА заявили, що на даний час ЛКСП "Лисичанськводоканал" своєчасно здійснюються поточні платежі за спожиту електричну енергію та її розподіл. Так, на користь ТОВ "ЕНСОЛ" перераховано за рахунок місцевого бюджету у лютому 2021 року 6 млн. 80 тис. грн., у березні 2 млн. 770 тис. 760 грн.; ТОВ "ЛЕО" - за січень, лютий, березень 2021 перераховані власні кошти ЛКСП "Лисичанськводоканал" у сумі 5 млн. 712 тис. 130 грн. Також вживаються усі можливі заходи щодо вирішення питання погашення заборгованості підприємства за минулі періоди, перераховано за борги минулих років ТОВ "ЛЕО" 559 тис. грн.

Як зауважили у ВЦА, з моменту утворення на території Лисичанська військово-цивільної адміністрації з міського бюджету виділені кошти на потреби ЛКСП "Лисичанськводоканал" у сумі 38 млн. 291 тис. 47 грн.

"Залишення населення без водопостачання тільки прискорить розповсюдження коронавірусу, враховуючи стрімке поширення на території Лисичанської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19", - заявили у міській ВЦА.

Повідомляється, що найближчим часом будуть оприлюднені графіки підвозу води.

Доповнено: в ЛЕО погодилися підключити об'єкти водоканалу до електроживлення, але назвали дату нового знеструмлення.

Нагадаємо, що за минулу добу у Лисичанську підтверджено 79 нових випадків COVID-19.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк