11.04.2021, 08:34

На Донбасі внаслідок ворожих обстрілів загинув український захисник, - штаб

Ольга Романец | Всі новини автора
ООС

За минулу добу, 10 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил незаконні збройні формування 10 разів порушили режим припинення вогню, з яких 9 обстрілів по позиціях українських захисників і 1 проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС, передає Час Пік.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", окупаційні війська здійснили обстріл українських позицій неподалік населеного пункту Харчовик із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів.

У передмісті селищ Піски та Широкине ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля Авдіївки та Кам'янки - з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", недалеко від селища Майорське, окупанти обстрілювали позиції українських захисників з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Поблизу селища Золоте-3 противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В результаті прицільного ворожого обстрілу зі стрілецької зброї один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення, не сумісні з життям. Ще один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надано першу медичну. Стан здоров'я захисника - середнього ступеня тяжкості.

У районі населених пунктів Троїцьке, Новгородське і Новолуганське був зафіксований проліт ворожого БПЛА Орлан-10 з перетином лінії розмежування. Засобами РЕБ БПЛА противника був вчасно пригнічений.

Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 11 квітня, обстрілів з боку окупаційних військ не зафіксовано.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк