22.04.2021, 13:56

Росія проводить військові навчання в окупованому Криму

Россия проводит военные учения в оккупированном Крыму

В окупованому Криму почалися масштабні військові навчання військ Південного військового округу та повітряно-десантних військ РФ. У них задіяно близько 10 тисяч військовослужбовців.

В окупованому Криму 22 квітня Росія проводить основний етап навчань військ Південного військового округу та ПДВ в рамках "раптової перевірки боєготовності". Про це повідомили у Міноборони РФ, передає Час Пік.

У район проведення навчань перекинули війська та направили кораблі Чорноморського флоту і частину сил Каспійської флотилії. У маневрах беруть участь понад 40 бойових кораблів та 20 суден забезпечення.

Також в Криму розгорнули сили та засоби берегових військ, протиповітряної оборони і ракетних протикорабельних комплексів.

"У практичних діях військ візьмуть участь підрозділи загальновійськового об'єднання, об'єднання ВПС та ППО, бойові кораблі і судна, військові частини берегових військ Чорноморського флоту, частина сил Каспійської флотилії Південного військового округу, а також підрозділи аеромобільних військ.

В активній фазі міжвидового навчання в Криму беруть участь понад 10 тисяч військовослужбовців, задіяно 1,2 тисяч одиниць озброєння та військової техніки зі складу загальновійськового об'єднання ЮВО, Чорноморського флоту, Каспійської флотилії і з'єднань ПДВ", - йдеться у заяві Міноборони РФ.

Полігон, на якому пройдуть навчання, розташований в 60 км від Феодосії та 40 км від Керчі. 

Відзначається, що на ньому відпрацьовують завдання з десантування військ і подолання протидесантної оборони "противника", висадку морського десанту до двох батальйонів морської піхоти одночасно, виконають стрільби по береговим цілям корабельними артилерійськими комплексами, а також задіють оперативно-тактичну і армійську авіацію.

В окупований Крим приїхав міністр оборони РФ Сергій Шойгу. 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк