25.04.2021, 15:26

На Донетчині гірники відмовляються спускатися в шахту, вимагаючи виплатити зарплату

Марина Началова | Всі новини автора

Гірники шахти 1-3 Новогродівська (Донецька область) відмовляються спускатися в шахту через заборгованість по заробітній платі.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України, народний депутат Михайло Волинець, передає Час Пік.

За його словами, на цей момент підприємство знаходиться на простої, підтримується режим життєзабезпечення - здійснюється провітрювання, контроль за рудничною атмосферою, відкачування води.

Працівники приїжджають на роботу, беруть участь у позмінних зборах, відмовляються приступати до роботи і роз'їжджаються по домах. Вимога одна - виплата зарплати за лютий та березень.

"З початку року на голодному пайку тримають працівників непромислової групи. Не тільки «Селидіввугілля», а всіх державних шахт", - зазначив Волинець.

Він підкреслив, що промгрупа це не тільки інженерно-технічні працівники, а всі працівники поверхневого технологічного комплексу. Де жінкам нараховують зарплату на рівні мінімальної і нижче. Деякі з них матері - одиначки, без іншого годувальника в сім’ї, ще й мають пристарілих батьків на утриманні.

Читайте ще:

Субсидії з 1 травня отримають не всі: в Україні ввели більш суворі правила надання допомоги

Кого українці могли б обрати президентом сьогодні: свіжі політичні рейтинги та антирейтинги

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: