01.05.2021, 07:55

Компанія з Лисичанська отримала дозвіл на видобуток газу на Луганщині

Иллюстративное фото / Открытый источник

Державна служба геології та надр надала спеціальний дозвіл на видобуток газу в Луганській області компанії "НПК Контакт", кінцевим бенефіціаром якої є екс-глава НКЦПФР Тимур Хромаєв. Компанія видобуватиме газ на Лисичансько-Тошківському родовищі.

Державна служба геології та надр України надасть компанії "НПК Контакт" спецдозвіл на видобуток газу (метану), вугільних родовищ, газу природного, конденсату, супутніх корисних компонентів на Лисичансько-Тошківському родовищі. Про це повідомляє профільне видання ]]>nadra.info]]>, передає Час Пік.

Наказ від 26.04.2021 №324 "Про надання спеціальних дозволів на користування надрами" підписав голова Держгеонадр Роман Опімах.

"Наказую надати спеціальні дозволи на користування надрами відповідно до пункту 8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами згідно з додатками до цього наказу", - йдеться в наказі голови Держгеонадр.

Згідно з документом, дозвіл надається на 20 років.

Як зазначає видання, це означає, що "НПК-Контакт" "на підставі раніше виданого спецдозволу за власні кошти здійснило геологічне вивчення ділянки надр та підрахунок запасів корисних копалин, який затверджено в установленому порядку, та подало документи на отримання спецдозволу на видобування корисних копалин".

Йдеться про ]]>спецдозвіл]]> №2424, який діяв з вересня 2003 р.по вересень 2018 р. і передбачав геологічне вивчення, включаючи дослідно-промислову розробку надр.

Довідка: ТОВ "НПК-Контакт" зареєстровано в листопаді 1991 р. у Лисичанську Луганської обл, розмір статутного капіталу - 30,5 млн грн. Основний вид діяльності компанії - розвідувальне буріння.

Засновниками компанії вказані ТОВ "ГАСЕ Енерджи" і ТОВ "АРТА управління активами". Екс-голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Тимур Хромаєв вказаний кінцевим бенефіціаром - він контролює 66,69% статутного капіталу.

У соцмережах лисичани вже обговорюють цю новину. Лисичани діляться наявною у них інформацією щодо даного питання і висувають припущення, що дасть видобуток газу місту та області...

Лисичанск, новости соцсетей Лисичанск, новости соцсетей Лисичанск, новости соцсетей

Читайте новости региона:

КП "Лисичансктеплосеть" меняет график работы: важная информация для жителей Лисичанска

В Северодонецке на пасхальные праздники запустят автобус до городского кладбища

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк