03.05.2021, 07:47

Із заходу на схід: В Україні побудують дорогу з Львівської в Луганську область

Ольга Романец | Всі новини автора
дорога

В Україні з'явиться новий маршрут, який з'єднає Львівську та Луганську область. Це буде найкоротша дорога із заходу на схід країни. Такий проект планують реалізувати в 2021 році в рамках програми "Велике будівництво".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передаєЧас Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Кабінет Міністрів затвердив постанову, згідно з якою об'єднуються дві дороги загальнодержавного значення М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка та М-04 Знам'янка - Луганськ - Ізварине.

Дороги об'єднають в єдину міжнародну дорогу М-30 Стрий - Умань - Дніпро - Ізварине. Довжина дороги становитиме 1446,6 км.

У пояснювальній записці до документа сказано, що після проведення ремонтних робіт вказаний маршрут зможе забезпечити пропуск 40-50 тисяч автомобілів, а час у дорозі із заходу на схід країни зменшиться як мінімум на три години.

Новий маршрут передбачає наявність під'їздів до міст Вінниця, Хмельницький, Луганськ (в перспективі), аеропорту "Хмельницький", а також обхід Дніпра.

У Кабміні розраховують, що запуск нової дороги дозволить розвантажити траси Київ - Чоп і Київ - Харків - Довжанський, а також дороги Києва.

Нагадаємо, на Луганщині завершилося планове обстеження автодоріг загального користування державного та місцевого значення, за підсумками якого виявлено найбільш аварійні ділянки доріг, які потребують ремонту.

Читайте також: На Луганщині ведуться ремонтні роботи за маршрутом "Старобільськ-Мілове"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: